NBU 2022 juoksijaesittelyt

 #1 Jukka Marttila

Tervehdys kanssaetenijät!

Kun startti kajahtaa 1.7.2022, olen 55 vuotias, siinä hetkessä toivottavasti jo Veikkolainen (talo rakentuu sinne Nuuksion lähettyville). Urheilutaustaa on pitkältä ajalta, Mäntyharjulla se alkoi pesäpallon ja jääkiekon parissa ja sieltä lähtien on tullut kokeiltua monia lajeja. Juoksu alkoi tuntumaan oikealta lajilta joitain vuosia sitten ja nyt sen ohessa pyöräilen, hiihdän, salilla hankin voimaa ja pelaan tennistä, siitä on tämä ”ultrajuoksija” tehty. Ihan kylmiltään en ole lähdössä, mutta varmasti nöyränä kovaa haastetta kohden, jokunen maraton ja puolikas on osunut matkan varrelle, nykyään enemmän poluilla ja menihän se KK 83 km tänä keväänä loppujen lopuksi maaliin saakka. 

NBU:ta kävin tänä vuonna seuraamassa paikan päällä jonkin aikaa ja siinä se kipinä sitten syttyi, jospa mäkin lähtisin ”yrittämään”. Treeniohjelma on päivitetty, kiitos Antti Lepistö ja sillä mennään. Tsemppiä kaikille treeneihin ja toivottavasti nähdään lähtöviivalla ja kisan henkeen vedoten monta kertaa samalla lähtöviivalla, se on tavoite😊
Jukka

#2 Antti Toivanen

#3 Pasi Helander

Pari vuotta juoksua harrastanut 37-vuotias perheenisä Kouvolasta.  

Tavoitteena olisi kulkea reitti mahdollisimman monta kertaa. Eväistä ja huollosta tavoite ei ainakaan tule jäämään kiinni. Vaseliinin ja teipin käyttöä pitää vielä harjoitella. 

Odotan innolla hyviä juttuja ja huonoja vitsejä. Juoksu on hieno laji ja tukka ei ainakaan hidasta vauhtia! 

"En tiedä tehtiinks mua kulkemaan, mut kun on pakko, niin kuljetaan"
#4 Jani Paasonen

#5 Noora Lindholm


#6 Tuomo Rissanen

Moikka,

Olen Tupe, 31-vuotias kaveri Nilsiästä. Juoksua olen harrastanut useita vuosia, ja hyvinkin vaihtelevalla menestyksellä. Maratoneja on takana ensi kesään mennessä 13, puolikkaita hieman vähemmän. Mutta nyt olisi tulossa ensimmäinen pitkän matkan startti.
Viime vuonna olin huoltajana ja silloin päätin, että ensi vuonna olen huollettavana. 

Vahvuuteni ja heikkouteni on se, että olen erittäin tuulella käyvä; jos käyn hyvällä tuulella, niin kaikki on mahdollista. Mutta jos käyn huonolla tuulella, niin silloinkin kaikki on mahdollista. 

Nähdään lähdössä!#7 Tommi Ikonen

#8 Jarkko Ala-Nisula


#9 Pauli Sivula

#10 Ville Isoniemi

34- vuotta on ikää ja kotipaikka Nivala. Alasarjan kiekkohommien jäätyä taakse tuli tällainen harrastus tilalle. 3.5 vuotta juoksua nyt treenanneena perhe elämän ehdoilla ja muutama ultramatka juostuna. Ne matkat menny liian hyvin, joten nyt sit tuli ilmoittauduttua tänne.

Valmentajan sanoin : "Pienikokosempi ois tietysti parempi, mutta tää on niin innokas"#11 Tuomas Pelto


#12 Niina Taimisto


#13 Pasi Huhtiniemi


#14 Tomas Luoto

#15 Marko Ruuti

#16 Juha Romakkaniemi

"Rovaniemen Rupicka" eli Juhatapio Romakkaniemi palaa välivuoden jälkeen loopille. 

Tavoitteena ainoa oikea eli "kierros kerrallaan", mutta toisen vuorokauden ihmeet olisi kiva päästä kokemaan. 

Ehkä myös pari Aceveljeä saadaan tällä kertaa houkuteltua mukkaan.#17 Ian Whiteside


#18 Jussi Ikonen


#19 Juhani Ikonen


#20 Victor Börman

Victor Börman, är 39 år från Åland, bor i Mariehamn med min fru Emelie. Utbildad ekonom, rawfoodkock och löpcoach! Till vardags driver vi hälsoföretaget Leva BörMan som innefattar ett växtbaserat hälsocafé, vi erbjuder även yogaklasser, löp- & hälsocoaching. Före jag blev egenföretagare arbetade jag 12 år på Ålands största gym. Jag började springa 2015 och gjorde då mitt första marathon. I slutet på 2018 ökade jag upp träningsmängden då jag fastnat för ultralöpning och springer sedan dess snitt på 10km/dag året runt. Sedan 2015 har jag sprungit 10 Marathon (bästa tid 2,56h Chicago Marathon 2019), 10 Ultralopp bland annat flera Ultravasan 90km, Täby Extreme 100 miles, Lidingöloppet 50km och Backyard Ultra 24 timmar. Har också sprungit 10km på 37min och halvmarathon på 1,20h. I år blev jag 2a på Cursores Backayrd Ultra på Åland med 24h, målet för nästa år är att springa såpass bra på Åland eller Nuuksio så att jag blir uttagen till finska VM laget hösten 2022. Jag ser fram emot nästa sommar och hoppas Nuuksio blir ett fint och minnesvärt lopp! 

Mvh Victor 

#21 Sanna-Mari Soininen

#22 Vili Jaakkola


#23 Johan Finell

#24 Timo Väistö


#25 Teuvo Salmi


#26 Tommi Lindroos

#27 Olli Alestalo

#28 Jarkko Tepponen

Moi, 

Olen 47-v. juokseva perheenisä Espoosta. Nuorena miehenä "harrastelin" suunnilleen jokaista kotikaupungissani Vaasassa tarjolla olevaa urheilulajia mutta yleensä homma jäi lyhyeksi kokeiluksi. Kahden- ja kolmenkympin välillä en tehnyt oikein mitään, mutta jossain kohdassa satunnainen liikkuminen alkoi taas kiinnostamaan. 

Keski-iän kriisi sai miehen juoksemaan noin 8 vuotta sitten. Siihen saakka lenkkeily oli tosi satunnaista, mutta joku romanttinen ajatus auringonlaskuun juoksemisesta sai kiinnostumaan ultramatkoista. Toiset ostaa moottoripyörän... 

Ajattelin, että maraton pitää juosta ennen kuin voi lähteä ultraamaan. Yhden virallisen maran olenkin juossut ja luultavasti se jääkin ainoaksi. Erimittaisia ultria on tullut keräiltyä sen sijaan muutamia. 
Mulla on "salainen" tavoite juosta 100 mailinen ennen kuin 50-v. tulee mittariin ja sitä kohti kovasti treenaillaan. Saa nähdä onnistuuko se jo ennen kuin nähdään Solvallassa? 😉

#29 Sammy Loitto

#30 Tomi Mikkola

#31 Maija Saarman

#32 Janne Klasila

#33 Tanja Ilomäki


#34 Kimmo Karppinen

Nyt kun legendaariset UTMB ja Spartathlon ovat osaltani 
menestyksekkäästi paketissa, on aika etsiä harrastukseen jotain ihan 
uutta haastetta ja näkökulmaa, ja sitähän Backyard - ultra tarjoaa. Tätä 
kisaa ei voi muuta kuin lähteä voittamaan, joten ihan äärirajoille 
tullaan taas kerran keho ja mieli viemään.
#35 Karita Haapasalo-Tuomainen

#36 Jani Lempinen


#37 Jani Rintamäki

#38 Markus Forsström

#39 Remco Schellingerhout

Living in Finland since 2016...

Running for almost 25 years now and PB marathon 2:33:53 (Rotterdam 2003) Ultra 28 races with a 100 km in 8:03:12 (Winschoten) , 24 hrs 209,421 (Strava run).

Goal for 2022/2023 is a GREENLAND traverse by 🎿🛷❄️ and the nuuksio backyard will be something totally new for me but did lots of interval challenges of 24/48 hrs.

No goals for it but just see how long we could be 🏃🏻🏃🏻🏃🏻

Best regards, 
Remco Schellingerhout#40 Harry Forsman

#41 Sebastian Sandell#42 Benjamin Nilsson

#43 Carl Hobbs

#44 Mikko Aaltonen


#45 Jari Räisänen


#46 Lasse Sevonkari

#47 Riina Klais-Peets


#48 Keijo Kuusisto

Reipas 10v sitten juoksin jokusen maratonin, mutta sen jälkeen oli juoksuissa taukoa. Nyt taas reilu pari vuotta juoksentelua takana ja podcastien sekä yhden rataultran innoittamana nyt mukaan NBU:lle. Kisanumero osui melkein kohdalleen. Startin aikaan olen 47-vuotias.

Juha Jumisko totesi jossain yhteydessä, että osana kisaan latautumista antaa parran kasvaa. Minä annoin parran kasvaa ja yritän osana parran kasvua latautua kisaan. Saa nähdä toimiiko.

-Keke
#49 Susanna Snellman

Ehkä itse kuvailisin olevani hel#✓%in sinnikäs Backyard ultra-untuvikko.#50 Tomi Salmi

Heip!


Ensimmäinen puolimaraton toukokuussa 2019, ekat ultrat 2021 ja nyt ollaan tällaisessa liemessä. Ennen juoksuharrastusta olin vajaat kymmenen vuotta urheilematta, elin vaarallisen epäterveellisesti ja olin vielä pahemmassa liemessä. Toisin sanoen kaikki on nyt mallillaan. 

Vahvuutena turvaa tuovien podcastien kuuntelu ja ulkoa osaaminen. Heikkoutena vatsa, jalat, kädet ja pää (olkapää, peppu, polvet, varpaat). Onneksi tässä lajissa kannattaa keskittyä vahvuuksien sijasta heikkouksien kehittämiseen. 

Nähdään viivalla!


#51 Paulina Nyman-Koskinen

Olen "Paulina yhdellä i:llä", alunperin Alavetelistä, mutta asunut jo yli 20 vuotta Jyväskylässä. 

Juoksua olen myös harrastanut yli 20 vuotta ja toivottavasti saan harrastaa vielä pitkään. Elämäntapahan tuosta on tullut. 

Kisassa olen luultavasti se höpöttäjätyyppi, jolla on koko ajan nälkä ja joka nauraa jopa silloin kun tekisi mieli itkeä. Itsepäisyydellä, sisulla eikä liian vakavalla asenteella mennään, tuli mitä tuli. 😁 Mielenkiinnolla ja jännityksellä odotan tulevaa koitosta! 

Vi ses i juli!
#52 Visa Kivinen

#53 Lauri Heinaro


#54 Marko Lapp

Moro
 
Olen 33-vuotias insinööri Mäntsälästä. Kestävyysmatka ovat olleet pitkään lähellä sydäntä niin hiihdon, pyöräilyn kuin juoksun muodossa. Olen harrastanut hiihtoa niin sanotusti päälajina, mutta viime vuosien etelän huono lumiset talvet ovat kääntäneet pääpainon hiihdosta juoksuun. Ensimmäinen maratonin tuli juostua hetken mielijohteesta 2013 ja sen jälkeen on vuosittain juostu vähintään kerran kyseinen matka. Ultramatkaa tuli kokeiltua ensimmäisen kerran vuonna 2020. Aiemmat pitkät matkat joko kadulla tai urheilukentällä, joten odotan innolla maaston tuomia haasteita. Tosiaan.. ensi kertalainen tässä tapahtumassa.
 
Ehdoton vahvuuteni on peesaaminen. 
Koukku” on kiinni ja se ei irtoa ennen kuin veturi hyytyy…
 
Nähdään tapahtumassa. 

#55 Topi Jokitalo

#56 Maija-Leena Österberg

#57 Tuomas Viskari

#58 Tinja Salminen


#59 Jere Lallo

#60 Jyri Kivimäki

#61 Jyrki Vähärautio

#62 Raphael Kälin

#63 Ari Suokas

#64 Lari Koivu

"Kaksi ensimmäistä kertaa meni harjoitellessa (25 ja 27 kierrosta), mutta nyt ajattelin tällä kertaa mennä kierroksia koko rahan edestä."

- Lari


#65 Patrick Loosli

#666 Hannes Veide

Hello! 

Do you know who won  three golden summerolympics medal for Finland at 1912? It was legendary runner Hannes Kolehmainen. My name is also Hannes and I have three golden Backyard ultra tickets/medals. 

I like nature and Nuuksio Bacyard Ultra daytime course. The athmosphere of NBU and strong competition are reason why I'm coming back again. I want to win, but definitely there is many others with the same plan. 

Hannes Veide 
(Heavy Metal Monster) 

#67 Jani Hitonen

#68 Uki Lammi

#69 Antti Toivanen

#70 Marko Sallert

#71 Isänpäivälahja

#72 Jarkko Tuomaala

#73 Tiina Rajaniemi

#74 Mikko Kärkkäinen

#75 Tuomo Seppänen

#76 Tony Karppinen

#77 Tommi Myyryläinen

Moi. 

Olen 37 vuotias perheenisä Savonlinnasta.

Kun kysyin 5v. lapseltani että mistä isi tykkää, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä. Juoksemisesta,  ruoasta,  ja äidistä. Mitäpä tuohon lisäämään.

Juoksemisen aloitin aikuisiällä, ja pari vuotta sitten mielenkiinto siirtyi katujuoksuista polku-, ja ultra juoksuun. Sieltä kokemusta Nuts Ylläs Pallas 164km 2020, ja Nuts Karhunkierros 166km 2021 kisoista. Molemmat maaliin ilman suurempia ongelmia alle 28h.  
Treenikilometrit arjessa kertyy pääsääntöisesti työmatkajuoksulla. 
Backyard ultra on kiinnostanut jo pitkään, ja nyt on aika kokeilla mihin asti rahkeet tämän tyylisessä kisassa riittävät. Juoksukisa, jossa ei ole maalia ollenkaan kuulostaa kyllä kokemisen arvoiselta. Ja ehkäpä tällainen konsepti jopa sopii minulle. Tarkoitus onkin haastaa itseni lisäksi myös kanssajuoksijat. 
Ilmoittautumalla mukaan varmistan myös itselleni, että jatkossakin kuljen työmatkat juosten.

Tommi Myyryläinen 

#78 Karoliina Salmela

Nähdäänkö NBU:lla Karoliina, Huruliina vai Hurjaliina? 


Kestääkö räpätätiä illan pimeillä tunneilla kukaan? 

Meneekö 100 mailia rikki? 

Kauhesti kysymyksiä, vastaukset nähdään heinäkuussa! 
#79 Marko Martikainen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mukana Yle Areena

Pikkujoulu-backyard on nyt Nuuksio pikkujoulu-ultra

1.7.2022 räjähtää taas