Jani Lempinen esittelyvuorossa 17.10. kilpailuun

17.10. juoksijaesittelyssä Jani Lempinen:

Olen Jani Lempinen 41-vuotias ultrajuoksija. Juoksu on tullut elämääni vähän niin kuin vahingossa painonpudottelun sivutuotteena. Ensimmäisen juoksuharrastuksen parissa vietetyn vuoden jälkeen kehitystä tapahtui siinä määrin, että uskaltauduin ensimmäiselle maratonille.



Muutaman vuoden ajan tuli juostua pelkästään tasamaalla maratonin ennätystä parannellen. Vuonna 2017 tapahtui aivojen hermoverkostossa outo nyrjähdys ja löysin itseni Nuuksio Classicin maratonilta. Se oli ensimmäinen polkujuoksukilpailuni. Tuo kilpailu avasi silmäni ihan uuteen maailmaan ja sen jälkeen ei ole maratonennätyksen rikkominen paljoakaan kiinnostanut. Ihan nappiin tuo suoritus ei kuitenkaan mennyt vaan hoipertelin maaliin ”tajunnan rajamailla” juostuani heti startista tasamaan tyyliin täysiä 😃 Tähän kilpailuun lähden meriiteiltäni varmasti vaatimattomimmilla saavutuksilla, joten paineet ovat muilla kilpailijoilla 😉
Ensimmäiset ultrakisani juoksin vuonna 2018 Tuohon vuoteen ultria tuli sitten ”kohtuudella” nautiskeltua kolme kappaletta. Tästä eteenpäin sydän on sykkinyt nimenomaan ultramatkoille. Ultrajuoksussa itseäni kiehtoo itsensä haastaminen ja omien rajojen venyttäminen aina vaan pidemmälle. On jännää nähdä, kuinka paljon tuota epämukavuuden sietämisen rajaa pystyy venyttämään itseään kehittämällä? Oikeasti olen todella mukavuudenhaluinen ja ehkä jopa vähän laiska, mutta juoksuharrastukseen tämä luonteenpiirre ei ole siirtynyt 😃
Hienoja kokemuksia juoksuharrastuksen parissa on kertynyt useita ja itseni olen ylittänyt monta kertaa, mutta kaikkein hienointa on kuitenkin se, että olen saanut mielettömän hienon aktiivisen elämäntavan juoksuharrastuksen myötä. Mottona voisikin olla ”sohvanpohjalta satamailiselle”. Hienoin juoksutapahtumaan liittyvä muisto on tältä vuodelta backyard ultralta. Kova treenaus siivitti järjettömässä helteessä hienoon suoritukseen, jossa ainoastaan viimeinen tunti meni pieleen.
Vahvuuteni Backyard ultrassa; Muutaman backyard ultra kilpailun kokemuksella tiedän jo vähän mitä sopii odottaa ja mitä kannattaa välttää. Tällä kertaa lähden liikkeelle aivan uudella suunnitelmalla ja tarkoitus on venyttää omia rajoja aikaisemmista kerroista vieläkin pidemmälle.
Itse kilpailulta odotan; Mukavaa ryhmäliikuntatuokiota, josta sitten nautiskellaan koko tiimin voimin todella pitkään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikki Hihnala esittelyssä 17.10. kisaan

Esittelyvuorossa Lari Koivu 17.10. kisaan