Esittelyvuorossa Lari Koivu 17.10. kisaan

Esittelyt 17.10. kisaan jatkuvat, vuorossa Lari Koivu:

Olen Lari, 40-vuotias ultrajuoksija. Olen koko elämäni urheillut aktiivisesti, mutta lajit ovat vaihtuneet muutamaan kertaan. Nuoruus meni jalkapallon parissa ja sitten sen jälkeen meni reilu 10 vuotta taekwondoa ja muita kamppailulajeja treenatessa. Juoksun harrastaminen lähti siitä, että se oli helppo sovittaa yhteen työn ja perhe-elämän kanssa, mutta ihan käsistähän tämä juokseminen lähti aika nopeasti Mutta se kuvastaa hyvin sitä millainen olen eli lähden täysillä tekemään asioita ja haluan olla mahdollisimman hyvä siinä mitä teen, mutta treenaaminen tehdään silti aina ilon kautta eikä tosikkomaisesti.



Mikä on sinun juoksuhistoriasi tähtikilpailu/tähtihetki juoksun parissa ja miksi?
Paljon on ollut hienoja hetkiä ultrajuoksun parissa ja siksi lajia harrastankin, että siinä saa sellaisia elämyksiä, mitä ei moni pääse ikinä kokemaan. Mutta yksittäisenä tähtihetkenä voisin nostaa esille ensimmäisen Suomen mestaruuteni 100km juoksussa vuonna 2017. Kyseessä oli Suomi-juoksu ja samana vuonna Suomi juhli 100 v. itsenäisyyttä, joten siinä oli kivaa symmetriaa ja isänmaallisuuttakin 🙂
Mitkä sinun vahvuutesi ovat Backyard-tyyppisessä kilpailussa?
Vahvuutena on se, että olen tottunut suuriin viikkokilometreihin ja säännöllisesti tehtäviin ultrapituisiin 7-10 tunnin treeneihin eli jalat kestää ja aerobinen pohja on vahva. Vauhtireserviä löytyy myös kohtuullisesti eli vaikka matka backyardissa alkaa jossain kohtaa painaa, niin oma vauhti riittää vielä hyvin pitkään sen jälkeenkin alle tunnin kierroksiin. Viime kerralla NBU:ssa vuonna 2019 pää ei kestänyt ja jätin leikin kesken jo 25 kierroksen jälkeen, mutta siitä on opittu eli vahvuutena on nyt myös aiempi backyard kokemus ja se, että on joutunut käsittelemään kisan kesken jättämisestä seuranneen järkyttävän morkkiksen.
Mitä odotat kilpailulta?
Hienoa päästä juoksemaan tosi kovassa ja myös mukavassa porukassa. Odotan, että kilpailu tulee kestämään todella pitkään!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikki Hihnala esittelyssä 17.10. kisaan