NBU-peruutuksia ja jonotuslistaa

Korona-aika on tuonut kisakalentereihin epävarmuutta ja muutoksia. NBU2020 aikataulu on edelleen sama, ja odotamme edelleen Suomen hallituksen linjauksia tapahtumien suhteen, kun kyseessä ei ole yli 500 hengen tapahtuma.

Koronasta huolimatta valitettavasti tulee henkilökohtaisia esteitä, ja koska meillä on nimiä jonotuslistalla, olemme auttaneet peruuttajia löytämään uuden innokkaan osallistujan tilalle. Juoksijalistaa päivitetään sitä mukaan, kun saamme siirrosta vahvistuksia.

Myös viime vuonna osallistunut Kapteeni joutui vetäytymään kilpailusta, ja hänen tarinansa poistuu juoksugelleriasta, mutta laitetaan se tänne arkistoon.
 
#2 Mika "Kapteeni Solisluu" Talvisilta

Latvian WRC2017 kisakuva
”Pedantti harjoittelija, enemmän järjellä kuin fiiliksellä, elämänhallinnan edelläkävijä, kohtuullisuuden ystävä”.

Ei. Näillä sanoilla et kuule allekirjoittanutta kuvailtavan.
Miksi valita helppo tie, kun on vaikeakin tarjolla?

Koska ulkopuolisen silmin treenaan vähän, on pyydetty avaamaan treeniohjelmaani. Viimeksi sitä pyysi valmentajani. Joutui pyytämään kahdesti. Pääasiallisesti mielenkiinto on pitkissä rogaining-kisoissa, mutta muuten olen liikunnan suhteen kaikkiruokainen.

Erityisominaisuutena voidaan mainita jalkoja huomattavasti kovempi pää, josta on hyötyä tällaiselle laiskalle harjoittelijalle. 

Ensimmäinen Nuuksio Backyard Ultra on jo takana ja minulta onkin kysytty, miksi uudelleen? No, miksipä ei. Ensimmäinen kerta meni hiukan puolivillaisesti, kun kiivas työrytmi ei mahdollistanut edes alustavan viikon rauhoittamista valmistautumiseen. Lopulta homma katkesi jalkojen betonoitumiseen sekä yllättävään huimaukseen, jolloin polku ei ollut enää riittää. Istuessani kivellä, tein keskeyttämispäätöksen lisäksi lupauksen itselleni, palaavani seuraavana vuonna kokeilemaan uudelleen. Tapahtuman fiilis vei mukanaan ja 2020 tavoite on paljon korkeammalla. Kuka tahansa jaksaa juosta 6,7 kilometriä tunnissa ja käyhän porukka muutenkin peräkkäisinä päivinä lenkillä. Miksi ihmeessä peräkkäisinä tunteina lenkkeily siitä poikkeaisi? Vuoden 2019 NBU:n jälkeen, kokeilin rajojani mättämällä neljä ultrasuoritusta viikon välein. Tuo ”superkuukausi” sai paitsi minut väsyneeksi, myös kanssakilpailijat varovaisiksi:

”Täytyy nostaa kapun luokitusta mun osallistujareittauslistalla advancedista challengeriksi” -James-, Suomen kovin sinnittelijä

”Kuulin melko varmasta lähteestä, että Marko "Mörkö" Anttila on vedetty pois vuoden 2019 sykähdyttävin urheiluhetki äänestyksestä. Tilalla on KapteeniSolisluun superkuukausi.” -Janne83, Vorssan positiivisin kestävyysurheilija

Nuuksiossa tavataan!

Aikaisemmin myös Jaakko Soudunsaari joutui perumaan tulonsa, ja tässä myös hänen tarina historian kirjoihin:

Päätin reilu viisi vuotta sitten juosta maratonin ennen kuin täytän 30. Pakko oli treenatakin ja lopulta Paavo Nurmi Maratonin selvitinkin kunnialla. Juoksuhommat kuitenkin jäitvät enemmän tai vähemmän kolmeksi vuodeksi siihen yhteen maratoniin, kunnes kokeilin polkujuoksua ensimmäistä kertaa parisen vuotta sitten kaverin mökillä.

Käytännössä jo ensimmäisellä lenkillä heräsi into palata tauolla olleen hölkkäilyharrastuksen pariin. Sipoonkorpi Trail oli sopiva johdanto lajiin ja sen myötä tulikin polttava tarve kokeilla myös ultramatkoja. Lyhyempien matkojen takia kun ei jaksa reissata toiselle puolelle Suomea. 2017 syksyllä siis treeni päälle ja 2018 into piukeena Kuusamoon, Pallakselle ja Kolille.

Verkkaisa tahti ja luonnossa liikkuminen tuntuivat sopivan meikäläisen kropalle ja pääkopalle, joten 2019 pitikin päästä kiertämään jo koko UTTF-kiertue. Onnistumiset ruokkivat toisiaan ja vaikka useissa kisoissa on ollut suuria vaikeuksia, niin ensimmäinen DNF on tulossa vasta Nuuksio Backyard Ultran myötä.

Olen todennäköisesti yksi Suomen vähiten harjoittelevia ultrajuoksijoita. Kilsojen keräämisen sijaan viihdyn paremmin futis- ja futsalkentillä. Juoksuharjoituksissa sitten ainakin kuvittelen keskittyväni enemmänkin laatuun kuin määrään.

Suhtaudun Backyardiin samoin kuin muihinkin juoksutapahtumiin, eli ensisijaisesti seikkailuna ja toissijaisesti kilpailuna. Kokemuksia aiemmista kisoista voipi lukea osoitteesta https://medium.com/@bulletproofy

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikki Hihnala esittelyssä 17.10. kisaan

Esittelyvuorossa Lari Koivu 17.10. kisaan