Erikoisjärjestelyjen ohjeistus NBU:lle, 8.6.2020 tilanne

Yleisohje on, että kaikissa toiminnoissa kilpailijat, huoltajat, ohjaajat, valmentajat, kilpailun järjestäjät ja toimitsijat noudattavat valtioneuvoston antamia liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia (linkki), Terveyden ja hyvinvointilaitoksen ohjeistuksia (linkki) ja Aluehallintovirastojen määräyksiä (linkki).

Noudatamme Aluehallintoviraston ohjeistusta, johon Nuuksio Backyard Ultra kilpailu asettuu: yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on mahdollista järjestää erityisjärjestelyin eli niin, että ihmisten turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla. Aluehallintovirastot määräävät, että 50-500 hengen tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Kilpailupaikalle ei saa tulla oireisena, johon luokitellaan esim. yskä, kurkku- kipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheutta- jat-a-o/koronavirus-covid-19)

Riskiryhmään kuuluvia ei suositella tulemaan paikalle.

Tarpeettomia lähikontakteja vältetään (kättelyt, ylävitoset), turvaväli (huoltoaluetta laajennetaan ja 1 +m pyritään huomioimaan useammalla huoltopisteellä, otamme käyttöön kaikki sisätilan wc:t). Huoltopisteen tarjoiluissa huomiodaan hygienia, eikä kukaan ota itse ruokia, vaan ne asetetaan yksittäisiin tarjoiluastioihin tai talkoohenkilökunta ojentaa ruoat juoksijalle.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia, käsidesiä tarjolla huoltopöydissä, sitä tulee käyttää aina sisätiloihin mentäessä sekä WC-käyntien yhteydessä kädet pestään ennen ja jälkeen. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttö- nenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. Talkoohenkilökunta huolehtii hygieniasta omalta osalta. WC:t siivotaan vähintään 3-4 h välein.

Katsojat ohjeistetaan reitin varrelle turvavälit huomioiden, ja suosittelemme välttämään kisakeskuksessa oleskelua. Solvalla Areenan urheilukentän vastakkaisessa päädyssä sekä reitin alkuosuudella on väljää seurata kilpailua. Kilpailun edetessä ja juoksijamäärän pienentyessä katsojien rajoitukset helpottuvat.

Suosittelemme yleisten tilojen minimikäyttöä. Suosittelemme pukeutumista kotona, mikäli se on mahdollista. Lähialueella asuvien toivotaan välttävän peseytymistiloja lähtiessä ja peseytyvän muualla.

Käytössämme on Areenalla sisävessat sekä pukuhuoneet suihkuineen. Muihin tiloihin ei saa mennä juoksijat eivätkä heidän henkilökohtaiset huoltajat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikki Hihnala esittelyssä 17.10. kisaan

Esittelyvuorossa Lari Koivu 17.10. kisaan